КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Шипинецький ліцей Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області
Головна > Новини > Проєкт "Коло підтримки "Як ти?". Тренінг "Сексуальне насильство"
НОВИНИ

Проєкт "Коло підтримки "Як ти?". Тренінг "Сексуальне насильство"

14-03-2024, 10:25

14 березня 2024 року здобувачі освіти Шипинецького ліцею були учасниками тренінгу з визначення видів домашнього насильства. Модераторами тренінгу виступили психологиня Шелест Анна та соціальний працівник Швецова Ольга,  які входять до складу мобільної бригади від міжнародного фонду Регіон Карпат Neeka, за підтримки Unicef. Психологічний тренінг був спрямований на вміння розпізнавати домашнє насильство,  складення алгоритму дій жертви під час насилля. Учні виявили бажання приділити особливу увагу сексуальному насиллю.
У ході тренінгу учні спільно із кураторами визначали прояви сексуального насильства, розвивали вміння розпізнавати його. Особливу увагу було звернено на поведінку кожного із учасників насильства, так як дуже часто ми мимоволі можемо спровокувати кривдника. Різними вправами учні розвивали в собі вміння вчасно відмовитись, сказати «Ні» та без вагань повідомити спеціальні органи, які зможуть захистити.
 Кожен із нас є найкращим експертом у своєму житті. Наше майбутнє залежить тільки від нас і нашого вибору і більше не від чого. Кожна людина творить своє майбутнє, щодня роблячи свій вибір і цей вибір повинен базуватися на розумінні, що сьогоднішні наші дії вплинуть на все наше майбутнє.
 Якщо хочете прожити своє життя повноцінно, не можна покладатися лише на щасливий випадок, кожен сам творить своє щастя, і ви здатні на це. За будь-якою обставиною, стоїть цілий ланцюжок виборів, зроблених вами, які і привели до цієї чи іншої події.
Щиро вдячні психологині Шелест Анні та соціальному працівнику Швецовій Ользі,  а також міжнародному фонду Регіон Карпат Neeka, за підтримки Unicef за змістовну лекцію та цікаве тренінгове заняття. Учні завдяки вам знайшли відповідь на багато питань. Дякуємо за плідну співпрацю! 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →