КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Шипинецький ліцей Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області
Головна > Прийом До 1 Класу > Прийом До 1 Класу 2024/2025 Н.р. > Прийом учнів до 1 класу у 2024/2025 н. р.
Прийом До 1 Класу / Прийом До 1 Класу 2024/2025 Н.р.

Прийом учнів до 1 класу у 2024/2025 н. р.

01-03-2024, 08:59

Ласкаво запрошуємо до початкової школи!
 
Інформація про кількість вільних місць у 1 класі 2024/2025 н.р.
 
          На 2024/2025 навчальний рік у школі буде відкрито 1 клас з українською мовою навчання наповнюваністю 30 учнів.

          Прийом заяв до школи почнеться з 01.04.2024 року.

       Важливо! За звичайних умов зарахування учнів до першого класу триває до 31 травня. Проте в умовах правового режиму воєнного стану, за необхідності, заяви для зарахування дітей до 1 класу рекомендовано приймати без дотримання цього терміну (наказ МОН України від 15.05.2023 року № 563 «Про затвердження методичних рекомендацій щодо окремих питань здобуття освіти в закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану в Україні»).
 
Правила «вступу» для першачків
 
       Прийом дітей до 1 класу загальноосвітніх навчальних закладів здійснюється без конкурсу відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 р. № 367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти», а також відповідно до території обслуговування
 
         Для зарахування дитини до 1 класу батькам чи особам, які їх замінюють, слід подати такі документи:
  • заяву на ім'я директора (бланк заяви можна скачати внизу цієї сторінки);
  • копію свідоцтва про народження дитини;
  • оригінал медичної довідки затвердженої форми № 086-1/О (це говорить про те, що проходження медкомісії перед школою не можна відкладати на літо, а зробити обхід лікарів потрібно до оформлення дитини до закладу освіти).
      Не допускається перевірка знань та умінь дитини понад обсяги державних вимог навчально-виховних програм дошкільного навчального закладу. Не дозволяється перевіряти вміння читати, писати, рахувати тощо, оскільки формування цих навичок відбувається у процесі навчання дитини в початкових класах за чинними навчальними програмами для 1-4 класів загальноосвітніх навчальних закладів.
 
          Щоб дізнатися більше про умови та процедуру зарахування до 1 класу, ознайомтеся із наказом Міністерства освіти і науки України від 16.04.2018 р. № 367 «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти» та документами, прикріпленими нижче.

 Шановні батьки майбутніх першокласників! Зверніть увагу!

  • При введенні карантинних обмежень документи можна подавати онлайн на електронну адресу закладу (shipin_znz@ukr.net). У такому разі оригінали документів подаються до закладу після послаблення чи зняття карантинних обмежень.
  • На період дії воєнного стану, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 28 березня 2022 № 274 «Про деякі питання організації здобуття загальної середньої освіти та освітнього процесу в умовах воєнного стану в Україні», забезпечується «зарахування здобувачів загальної середньої освіти, які вимушені були змінити місце навчання та/або проживання (перебування) і проживають (перебувають) в Україні чи за її межами, до закладів освіти за заявою (її сканованою копією чи фотокопією), що подається до закладу освіти одним з батьків, опікуном, іншим законним представником, родичем здобувача освіти або повнолітнім здобувачем освіти нарочно, факсом, електронною поштою, іншими засобами зв’язку чи у будь-який інший спосіб (за вибором заявника)». Детальніше - у наказі МОН за посиланням.        
  • У зв’язку із запровадженням воєнного стану, відповідно до листа МОН України від 16.04.2022 № 1/4202-22 «під час прийому документів на зарахування до 1 класу необхідно враховувати, що діти або один з їхніх батьків, які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом в Україні, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, та які не мають одного чи обох документів, визначених підпунктом 1 пункту 4 розділу ІІ Порядку, зараховуються до закладу освіти без подання зазначених документів». Також в листі зазначено, що "такими, що проживають на території обслуговування закладу освіти, є мешканці, що мають постійну реєстрацію, та зареєстровані внутрішньо переміщені особи." Наголошується, що "держава гарантує здобуття загальної середньої освіти в закладі тієї територіальної громади, де зареєстрована особа, у тому числі і як внутрішньо переміщена, та за найбільш безпечною для дитини формою навчання, що може забезпечити заклад освіти. Гарантія діє і у разі зміни місця проживання дитини протягом навчального року." Детальніше - у листі МОН за посиланням
 

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ ПРИЙОМ ДО 1 КЛАСУ 2024/2025 Н.Р. →