КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Шипинецький ліцей Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області
Головна > Новини > У фокусі ментальне здоров'я
НОВИНИ

У фокусі ментальне здоров'я

25-01-2024, 08:48

Ментальне здоров'я сучасних українських дітей дуже страждає, адже такі стресори як війна, розлука сімей, втрата членів родини, повітряні тривоги, негативні новини шкідливо впливають на психіку не лише дітей, а й дорослих.
В рамках тижня основ здоров'я до Шипинецького ліцею завітали фахівці ІППО Чернівецької області. Чередюк Оксана Василівна, методист ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ІППОЧО, психологиня, провела зі старшокласниками тренінг "У фокусі ментальне здоров'я". Підлітки дізналися про функції емоцій, ознаки стресу, як повернутися у зону стійкості, ознайомилися і відпрацювали техніки миттєвої допомоги і цікаві когнітивні вправи.
Анатійчук Марина Олексіївна, завідувачка ресурсного центру з підтримки інклюзивної освіти ІППО, провела практичне заняття з вчителями закладу "Безпечне освітнє середовище. Інклюзивне середовище". Педагоги опрацьовували особливості організації інклюзивного навчання і роботи команди супроводу, мали нагоду отримати професійні поради і відповіді на запитання.
Приємно мати справу з фахівцями, а тим паче з фахівцями, які не лише кваліфіковано надають методичну допомогу, а залюблені у свою справу.

 
 

ПЕРЕЙТИ НА ВСІ НОВИНИ →