КОНТАКТИ
Кіцманьська Мicька Рада ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ Шипинецький ліцей Кіцманської міської ради Чернівецького району Чернівецької області
Головна > Публічна Інформація > Додаткові Освітні Послуги > Положення про порядок надання платних послуг. Вартість послуг у 2020 році
Публічна Інформація / Додаткові Освітні Послуги

Положення про порядок надання платних послуг. Вартість послуг у 2020 році

05-08-2020, 13:17

 

УКРАЇНА

ШИПИНЕЦЬКИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ І-ІІІ СТУПЕНІВ

КІЦМАНСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

 

НАКАЗ

 

02.01.2020                                     с. Шипинці                                          № 2-г

 

Про встановлення плати

за заняття з плавання

 

Керуючись Законами України «Про освіту», «Про загальну середню освіту», «Про позашкільну освіту», на виконання рішення № 483/12 ХХVII сесії Кіцманської міської ради VII скликання «Про затвердження Положення про порядок надання платних послуг Шипинецьким закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Кіцманської міської ради», за погодженням з фінансовим  управлінням Кіцманської міської ради

 

НАКАЗУЮ:

 

1.  Встановити ціну платних послуг (заняття з плавання) на 2020 рік в такому розмірі:

-         50,00 грн. – для дітей, які проживають на території Кіцманської міської ОТГ або навчаються в закладах освіти Кіцманської міської ради;

-         60,00 грн. – для дітей з інших населених пунктів.

2. Затвердити розрахунки тарифів на платні послуги (заняття з плавання) у басейні, що додаються.

3. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Директор                                                                                   В.О.Абрамович


 

 

 

Положення

про порядок надання платних послуг

 Шипинецьким закладом

загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів

Кіцманської міської ради

 

 

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок надання платних послуг Шипинецьким закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Кіцманської міської ради

І. Загальні положення 

1.1. Положення про порядок надання платних послуг Шипинецьким закладом загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Кіцманської міської ради (далі – Положення) регулює організаційно-розпорядчі відносини, пов’язані з наданням платних послуг, передачею в оренду частини будівлі закладу освіти, спортивного обладнання та інвентарю,  що належать до  спільної власності Кіцманської об’єднаної територіальної громади.

1.2. Положення розроблено відповідно до Бюджетного кодексу України, Законів України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», «Про освіту», «Про фізичну культуру і спорт», «Про позашкільну освіту», «Про ціни і ціноутворення», постанови Кабінету Міністрів України від 27.08.2010 № 796 «Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної і комунальної власності».

1.3. Учасниками процесу є  населення, яке в добровільному порядку дає згоду на оплату за послуги інструктора з фізкультури (плавання), користування та оренду матеріально-технічної бази, спортивного обладнання та інвентарю Шипинецького  закладу загальної середньої освіти  І-ІІІ ступенів Кіцманської міської ради (далі – Шипинецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів).

1.4. Навчальна, спортивна та оздоровча робота в плавальному басейні проводиться відповідно до розкладу занять, затвердженого керівником закладу освіти. У розкладі занять зазначаються прізвища інструкторів з фізкультури (плавання), які проводять заняття, будь-яка заміна одного інструктора з фізкультури (плавання) на іншого письмово оформляється наказом.    

1.5. Для проведення занять з плавання у басейні допускаються особи, які мають освіту з фізичної культури (учителі, інструктори з плавання).

1.6. Адміністрація закладу освіти спільно з медичним працівником щорічно проводять прийом заліків з правил безпеки проведення занять, рятування та надання невідкладної домедичної допомоги потопаючим з працівниками, які проводять заняття. Результати перевірки знань фіксуються в спеціальному журналі. Особи, які не здали залік з цих правил безпеки, до роботи не допускаються.

1.7. До відвідування басейну допускаються учні, які пройшли медичний огляд у лікувально-профілактичному закладі, мають довідку на право відвідування басейну. Повторний медогляд для учнів, що відвідують басейн, проводиться не рідше одного разу на півроку.

1.8. Відвідувачі басейну повинні мати гумові тапочки, плавальний костюм, гумову шапочку та окуляри для плавання, миючі засоби, рушник.

1.9. Працівники, які проводять навчання з плавання, повинні:

-          довести на першому занятті до відома учнів, які навчаються плаванню, правила безпеки проведення занять і здійснювати контроль за їх виконанням;

-          не допускати до занять учнів, які не пройшли медогляд;

-          перед початком кожного заняття проводити огляд спортивного обладнання та інвентарю, при виявленні несправності повідомити керівника, або особу, що відповідає за охорону праці, безпеку життєдіяльності закладу освіти, до усунення несправності заняття не проводити;

-          заходити до приміщення ванни басейну першим та виходити останнім після того, як усі учні закріпленої за ними групи вийдуть з приміщення ванни басейну;

-          відводити крайню доріжку для учнів, що невпевнено тримаються на воді або тільки почали навчатися плаванню;

-          у разі аварії чи наявності умов, що заважають проведенню занять або загрожують життю та здоров’ю учнів, припинити проведення заняття та проконтролювати вихід усіх учнів з ванни басейну;

-          повідомляти адміністрацію закладу освіти про всі нещасні випадки та випадки травмування, інші надзвичайні події під час проведення занять.

ІІ. Організація надання платних послуг

2.1. Шипинецький ЗЗСО І-ІІІ ступенів надає юридичним та фізичним особам безоплатну, доступну та достовірну інформацію щодо надання платних послуг, яка включає відомості про місцезнаходження та режим роботи закладу, перелік платних послуг, які надаються закладом, порядок їх надання, способи та розміри оплати за ці послуги.

2.2. Платні послуги Шипинецьким ЗЗСО І-ІІІ ст. надаються громадянам, колективам, юридичним та фізичним особам у будні дні  з 15.00 до 21.00 год., у вихідні дні за окремим графіком.

2.3. Види платних послуг :

-          заняття в басейні;

-          надання спортивного майна, спортивного обладнання та інвентарю;

-          проведення масових заходів з фізичної культури, офіційних змагань з видів спорту, з’їздів, зібрань та інших загальних зборів.

2.4. Для надання платних послуг керівник закладу освіти приймає відповідний розпорядчий документ про надання конкретного виду платної послуги, яким визначається час, місце, спосіб та порядок її надання, розрахунок її вартості, відповідальні за її надання працівники.

2.5. Підставою для надання конкретного виду платних послуг є перепустка, квиток, абонемент.

2.6. Послуга, яка надається Шипинецьким ЗЗСО І-ІІІ ст. за оплату, здійснюється персоналом закладу освіти у вільний  від основної роботи час або окремим персоналом у робочий час.

2.7. Керівник закладу  у межах своєї  адміністративної відповідальності контролює процес надання платних послуг працівниками басейну,  доводить зміст порядку надання послуг, інструкцій про правила поведінки відвідувачів басейну.

2.8. У випадку виникнення претензій до якості наданих послуг отримувач  може звернутися безпосередньо до директора або його заступника, а у випадку нерозгляду його скарги у місячний термін – до міського голови Кіцманської міської ради.

ІІІ. Порядок встановлення розміру плати за платні послуги

3.1. Розмір плати за кожний вид платної послуги, за використання майна, що знаходиться у спільній власності Кіцманської об’єднаної територіальної громади, визначається на підставі методики розрахунку, відповідно до додатків Положення.

3.2. До складу витрат на надання платних послуг належать:

-          оплата праці;

-          господарські витрати;

-          матеріальні витрати;

-          інші витрати.

3.2.1. Оплата праці.

До оплати праці належать витрати на заробітну плату з нарахуванням відповідно до штатного розпису.

3.2.2. Господарські витрати.

         До господарських витрат при наданні платних послуг належать  оплата  комунальних послуг та енергоносіїв (водопостачання, водовідведення, електроенергія, природний газ тощо).

            До складу господарських витрат можуть зараховуватись витрати на поточний  ремонт приміщень, технічне обслуговування та ремонт обладнання та інвентарю, проведення санітарно-гігієнічних заходів та охорону.

         Вартість господарських витрат обчислюється прямим розрахунком, виходячи із фактичного часу (тривалості)   надання   послуг, площ, що використовуються для проведення індивідуальних та групових занять, спортивних заходів,  а також інших потреб осіб, яким надаються послуги, затверджених норм та нормативів витрат, діючих цін і тарифів, обсягів спожитих комунальних послуг та енергоносіїв.

         В окремих випадках, коли здійснити  прямий розрахунок неможливо, вартість господарських витрат визначається, виходячи із середніх фактичних витрат на одну особу (групу осіб),  якій надається платна послуга, на один захід, одиницю часу, площі, послуги, що склалися у закладі за минулий звітний період.

3.2.3.  Матеріальні витрати.

        Складовими матеріальних витрат є вартість та оновлення малоцінних та швидкозношуваних предметів і матеріалів,  дипломів, грамот, медалей, спортивного обладнання та інвентарю (в тому числі м’якого інвентарю), комплектувальних і дрібних деталей для ремонту обладнання,   матеріалів, які використовуються безпосередньо для надання платних послуг.

3.2.4.  Інші витрати

        Вартість інших витрат розраховується прямим розрахунком з розшифровкою витрат на конкретну послугу або виходячи з фактичних витрат на одну особу (групу осіб), якій надається платна послуга, що склалися у закладі за минулий звітний період.

3.3.  При   визначенні   вартості  платних   послуг прибуток не планується.

3.4. У разі зміни законодавства або складу витрат, що включаються у розрахунок,

вартість послуги підлягає перерахуванню та доведенню до відома отримувачів послуг.

 

ІV. Планування та використання коштів, отриманих від надання платних послуг

4.1. Кошти, отримані від надання платних послуг, використовуються згідно із затвердженим кошторисом закладу освіти з урахуванням вимог законодавства, а саме на:

-          виплату заробітної плати персоналу згідно штатного розпису;

-          сплату податків, зборів та інших обов’язкових платежів;

-          оплата комунальних послуг та енергоносіїв;

-          придбання спортивного інвентарю та обладнання;

-          придбання витратних матеріалів.

 

4.2. Кошти, отримані за надання платних послуг,  зараховуються на спеціальний реєстраційний  рахунок,  відкритий в Управлінні Державної казначейської служби України Кіцманського  району Чернівецької  області,  відповідно до Порядку відкриття рахунків у національній валюті в органах Державного казначейства України, затвердженого наказом Державного казначейства України від 02.12.2002 № 221, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 17.12.2002 за № 976/7264 (у редакції наказу Державного казначейства   України   від  08.05.2008 № 152), за відповідними кодами бюджетної класифікації.

4.3. Оплата за платні послуги здійснюється за безготівковим розрахунком шляхом безпосереднього перерахування  коштів на розрахунковий рахунок Кіцманської міської ради.

4.4. Документальне оформлення операцій з надання платних послуг, ведення обліку та складання звітності здійснюються призначеною директором особою з числа штатних робітників та відділом бухгалтерського обліку та звітності Кіцманської міської ради.

4.5. Після закінчення кварталу відповідальна особа відділу бухгалтерського обліку та звітності Кіцманської міської ради надає  звіт про обсяги коштів, отриманих за надання платних послуг.

4.6. Ціни платних послуг затверджуються наказом Шипинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів, оплата стягується згідно додатку 1 даного Положення.

4.7. Кошти отримані від надання платних послуг використовуються Шипинецьким ЗЗСО І-ІІІ ступенів,  відповідно до п. 4.1. даного розділу.

V. Контроль та відповідальність за надання платних послуг

5.1. Директор Шипинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів щорічно звітує щодо надання платних послуг та використання залучених коштів перед радою закладу освіти та депутатським корпусом Кіцманської міської ради.

5.2. Керівник  закладу   та   працівники, які беруть безпосередню участь у процесі надання платних послуг, несуть матеріальну та дисциплінарну відповідальність за організацію та якість надання платних послуг, а також за використання та збереження отриманих коштів згідно з чинним законодавством.

5.3.  Всі категорії користувачів несуть матеріальну відповідальність за псування майна Шипинецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Відвідувачі зобов’язані зберігати майно, яке знаходиться у приміщенні. За втрату або умисне/неумисне пошкодження матеріального обладнання та інвентарю відвідувачі несуть особисту повну матеріальну відповідальність.

5.4. Особи, які знаходяться у стані  або з ознаками алкогольного чи наркотичного сп’яніння, до приміщення басейну не допускаються.


 

ПЕРЕЙТИ ДО РОЗДІЛУ ДОДАТКОВІ ОСВІТНІ ПОСЛУГИ →